Den fødte koordinator

Ja, jeg ved godt titlen ikke er korrekt. Vi fødes ikke med de talenter vi opbygger gennem livet. Dog skal man bemærke, at vi alle får visse medfødte egenskaber, som kan udvikles i en bestemt retning – og her kan jeg godt sige, at jeg er den fødte koordinator. Det er der flere grunde til:

  • Jeg bliver ved på områder hvor andre for længst har givet op. Vedholdenhed er en kerne-egenskab hos væddere
  • Jeg kan tale med alle på alle niveauer
  • Jeg synes det er sjovt at finde kreative løsninger på det andre kalder ‘det umulige’
  • Jeg er selvstyrende og iderig
  • Jeg har altid en opsparing af god karma til gode hos kolleger og interessenter, fordi de ved, at jeg er til at stole på

Det kræver vist lige en forklaring på alle de gode egenskaber. Måske kan det inspirere dig til også at opridse DINE gode egenskaber, så du får bedre fokus på hvilken vej du skal gå her i livet. Du ender nok i en helt anden boldgade, men alligevel kan MIN historie måske inspirere dig… 🙂

At blive ved på områder hvor andre for længst har givet op

Det er vigtigt, at bruge sine medfødte talenter for at nå sine mål, og i den forbindelse kan stædighed – for det er kun de flinke, der kalder stædighed for vedholdenhed! – være en RIGTIG god egenskab. Når en bestemt person ikke svarer, så falder der lige en venlig rykkermail med antydningen af, at den tidligere mail nok var spist af spam-filteret, og det er en god måde at vække folk på.

Det nytter ikke noget, at fortælle andre, at DU har travlt. Derimod virker det, når du appellerer til folks bedre jeg. Folk vil gerne være flinke og rare, hvis vi giver dem chancen for at være det. Når det så ikke virker, så kan et løsningsforslag, som vil blive implementeret, hvis ikke man hører fra vedkommende inden ugens udgang hjælpe på lysten til at svare, især når denne opfølges af en anmodning om kvittering for modtagelse og prioriteten Høj.

Det er ikke nogen FAST opskrift, men blot et hurtigt eksempel på noget som jeg erfaringsmæssigt har haft succes med. Nok især fordi jeg altid har opbygget en god karma-konto, så jeg har kunne sætte spillereglerne, hvis folk ikke reagerede. 🙂

At kunne tale med alle på alle niveauer

Det er vigtigt at tale ordentligt til alle mennesker. Uanset om du møder en sælger eller rengøringsdamen, så fortjener alle et smil og et pænt Hej på vejen. Folk vil gerne bemærkes, og det kan du lige så godt gøre på en positiv måde.

Hvorfor ikke glæde ham der møder, og egentlig er lidt småsur, fordi konen ikke gider dyrke sex i øjeblikket? Eller løfte humøret hos kvinden, der er på vej gennem en skilsmisse? Lad folk vide, at du HAR tid til at spørge til hvordan de har det. I venter jo alligevel ved kaffeautomaten engang imellem, og den tid DU bruger hér kan komme flerfoldigt igen, når folk opdager, at du rent faktisk HUSKER hvad I talte om sidst.

“Nåede du at hente sønnen i fredags?” når du møder en gut, der hastede igennem det hele i fredags, og du ser vedkommende om tirsdagen…

Den slags bider folk mærke i, og det giver goodwill at huske den slags. Være interesseret i sine omgivelser. Det er ikke altid sikkert jeg kan huske folks navn, men jeg kan i hvert fald huske både HVAD vi har talt om, og hvilke resultater, der indtil videre er nået.

Det sjove i at finde løsninger på det andre kalder ‘det umulige’

Det rimer lidt med det vedholdende, men alligevel er der forskel, for når én vej ikke virker, så er det vigtigt, at være selvdisciplineret nok til at søge andre veje, så man altid har en backup-plan på relevante steder. Det virker. For så er du altid på forkant med udviklingen hvis du får et nej til en forespørgsel, så du allerede der er på vej til et ja på en anden måde.

Det er rart at gå på arbejde, når man gør en forskel med sine talenter! Det giver en vis tilfredsstillelse, at man ved, at man både har gjort mindst én kollega glad, men også, at man – mens man har haft det sjovt med løsningen af opgaverne – når sine mål, og har bidraget med noget fornuftigt…

Det selvstyrende og iderige

Der er intet så rart som frihed under ansvar. Når man kan administrere og håndtere tingene på præcis den måde, man synes er bedst. Micro-management er en sygdom hos nogle ledere, og det er ikke til at holde ud. Det var en af grundene til, at jeg i sin tid blev taxachauffør, for dér var jeg min egen herre.

Omvendt har jeg så også haft nogle gode chefer, som igen har været gode eksempler til efterfølgelse, hvis jeg en dag skulle gå på kompromis med min tidligere holdning imod det at tage ledelsesansvar.

For mig har det altid handlet om, at jeg ikke har spor diktator-gen i mig. Jeg søger aldrig magt for magtens skyld. Derimod er jeg rigtig glad for at kunne øve indflydelse til det fælles bedste for alle involverede parter, og det er netop også krydret med en vis mængde anarki overfor holdningen sådan-har-vi-altid-gjort.

Hvis man vil nå nye, og bedre, mål her i livet, så skal man turde tænke ud af boksen. 🙂

Den gode karma når alle ved man er til at stole på

En af de vigtigste egenskaber er, at man er til at stole på. Du kan aldrig pleje et netværk, hvis ikke folk ved præcis hvor de har dig.

Derfor opbygges karma også ved at behandle alle høfligt og anstændigt, og så bliver folk også langt mindre overraskede, hvis man en sjælden gang må skrue bissen på. De fleste er godt selv klar over, hvornår de har trådt ved siden af skiven, og hvis din energi altid er positiv, har det langt større vægt når du en sjælden gang må sige fra.

Ovenstående er kun overordnede betragtninger, men måske har tankerne også inspireret dig, og så må du da gerne lægge en kommentar, som måske kan inspirere andre af læserne.

God dag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.