Tjek din DISQUS profil

Her til morgen var der en ubehagelig mail i indbakken. Den kom fra DISQUS, og fortalte, at der havde været et brud på datasikkerheden på deres servere, og at det anslået kan have påvirket knap 17,5 mio profiler i et brud fra 2012 som endda kan have afsløret kodeord for ca. 1/3 af brugerne – altså næsten 6 mio profiler.

Det er altid vigtigt, at tjekke sin profil efter den slags oplysninger. Nu var det ganske heldigt at jeg tjekkede alle mine profiler på alle sociale medier i tilknytning til den MySQL-databasefejl, der gjorde, at bloggen var nede i perioden fra juli 2015 til februar 2016, som jeg nævnte, da jeg skrev artiklen Bloggen er tilbage. Samtidig er jeg også iblandt dem, der skifter deres kodeord løbende. Men det behøver jo ikke at gælde alle, og derfor denne artikel her til formiddag for at dele det med jer, kære læsere af denne blog.

Du kan læse mere om problemet på Disqus’ blog i artiklen Security Alert: User Info Breach.

I en tid hvor der sendes meget spam, kan du have overset advarslen, og derfor håber jeg lige du bruger nogle minutter på selv at tjekke din egen Disqus-profil ud fra devisen “better safe than sorry”…

Hvis du gerne vil have sikkerhedsmeddelelser (som er gratis) når der sker databrud, der KAN have påvirket dit brugernavn, kan du tilmelde dig på https://haveibeenpwned.com/ hvor du blot indtaster din e-mail-adresse. Så sender de dig en e-mail hvis dit brugernavn dukker op på nettet.

Det er af yderste vigtighed, at du tager den slags alvorligt, for som du vil kunne læse mere om på Hackademiet, så skal der ikke mange brikker til før en forbryder, som VIL ind på din bruger får en komplet profil af dig som online bruger, og det vil du helt sikkert ikke have.

Fortsat god weekend herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.