Danmarks bidrag til det kulinariske europakort

Efter Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed var slut på TV2 måtte jeg lige se den nye dommerduo ovre på BagedystenDR1 efter Mette Blomsterberg gik videre til TV2. De nævnte noget jeg ikke var klar over, nemlig, at EU har noteret italienerne for parmaskinkerne, franskmændene for ostene, og så altså os danskere for vore flødekager på det kulinariske europakort…

Der er flere grunde til, jeg er overrasket, for jeg ville faktisk have gættet på, at tyskerne havde denne plads. Enhver der har besøgt byer som Lübeck, Hamborg eller Berlin vil vide, at de har endog MEGET specielle konditorier dernede.

Misforstå mig endelig ikke. Jeg er da glad for, vi kan markere os på dét område. Men altså bare overrasket over, at det lige var denne del af vores kulinariske palet, som vi så skulle være kendte for… 🙂

Der kan nemt gå politik i fordelingen af hvad hvem er mest kendt for. Der er f.eks. god ølproduktion i Tjekkiet (særligt Staropramen), Tyskland, Frankrig og Belgien (Leffe) – men sandelig også her i landet. Alt afhænger af, hvad du leder efter. Den røde Tuborg er jo f.eks. noget vi tydeligvis var ganske få, der syntes om siden den vist ikke produceres mere. Præcis det samme kan siges om pølser, kaffe og alle mulige andre dele af de ting vi nyder til hverdag og til fest.

Med andre ord: jeg er glad for jeg ikke skal være dommer i et så stort område som det europæiske med 28 forskellige traditioner med yderligere antal underopdelinger i et så stort land som Tyskland med alle dets delstater.

Rigtig god dag herfra. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.