Når en stat tyr til magtanvendelse

Det er af YDERSTE vigtighed for det fortsatte europæiske samarbejde, at ALLE nationer i de 27 medlemslande forholder sig klart og tydeligt til nødvendig magtanvendelse efter vi så begivenhederne i Katalonien. Vi diskuterer gerne Erdogans demokratiske underskud i Tyrkiet som et forbehold for medlemsforhandlinger ifm optagelsen i EU, og de seneste begivenheder ER chokerende, når man betragter, at Spanien er et EU-medlemsland!

Vi kan ikke – og må aldrig – gå på kompromis med de demokratiske retningslinjer for ALLE lande i EU.

At en talskvinde stiller sig op, og mener, at man kun benyttede den nødvendige magtanvendelse ifm det man helst kalder civil ulydighed efter højesteret havde kendt valghandlingen ulovlig kan IKKE accepteres. Tillad mig at minde om, at Franco-regimet ikke er nær så gammelt som vi får indtryk af, og selvom jeg ikke kender detaljerne i alle de uroligheder der har været efter mange katalonere har ønsket selvstændighed, så markerer 90% for en løsrivelse fra Spanien sig som et ganske overbevisende tal.

Spanien må til forhandlingsbordet, så der opstår nogle vilkår alle kan leve med. Folk skal hverken skubbes ned af trapper – med fare for grov legemsbeskadigelse – eller andre uciviliserede ting i en medlemsnation i EU. Det er simpelthen under lavmålet, og der MÅ ske en tydeliggørelse af, at Spanien må overholde de samme krav som alle andre medlemslande i forhold til de grundlæggende menneskerettigheder alle er født med her i Europa.

God dag herfra til alle.

2 Responses to “Når en stat tyr til magtanvendelse”

 1. Spanien er et kludetæppe af befolkningsgrupper af varierende sammensætning. Catalonia har været i opposition i 300 år og er blevet undertrykt både intellektuelt og fysisk. De har eget sprog og en kultur, som er afvigende og gunstigere økonomisk. Hvorfor skal de forsørge andre, som ikke går i samme spor ?

  #Macron forfølger samme : At få de velfungerende lande til at betale til de fremmedartede og de etnisk fremmede, som invasivt trænger ind i Europa grundet EU og anakronistiske konventioner.
  Front Nationale vil opnå mere næste gang.

  JA til selvstændighed for Catalonia 2017.

  Uhørt at et såkaldt demokratisk land som Spanien behandler egne borgere som undermennesker eller terrorister, fordi de under eget SELVSTYRE ikke længere vil være skaffedyr til et spansk økonomisk misregimente. Forståeligt.

  EU har et tilsvarende problem med manifestering af OVERMAGT som europæerne er i opposition til med rette.
  #Wirschaffendas svineriet 2015 fra #Merkel giver samme ubehagelige mindelser, som #Juncker agiterede for nyligt. Afskum.

  #Brexit er ikke blot et symptom, men en manifestation overfor begrebet SELVBESTEMMELSE.
  #EUSTAT med #EUARMY EUBANKUNION EUFINANS EUSKAT med beføjelser langt ind i selvstændige landes grundlove er en bemægtigelse, som har forbryderisk karakter, idet den endda understøttes af vore egne politikere.

  FOLKEVALGTE politikere som misbruger deres magt ved et snigløb på Danmarks Grundlov med både Lissabonerklæringen og Barcelonaerklæringen, som i kortsprog siger olie for muslimer. Opskrift på borgerkrig.

  Tyrkiet med Erdogan er også en brudflade som stinker.

  FOLKEAFSTEMNINGER ER EN RET SOM TILSIDESÆTTES AF VORE FOLKEVALGTE I KYNISK EU JAGT

 2. Tak for din kommentar, Jane. 🙂
  Jeg kender ikke Kataloniens historik godt nok til at kunne kommentere konkret, men jeg må sige, at det spanske politis handlinger var en miserabel affære. Det er vigtigt, at EU nu viser, at man ikke vil finde sig i den adfærd over for civilbefolkningen – og så må den tages derfra.
  Det med etnicitet bliver vi næppe enige om, men jeg anerkender, at en af mine gode venner, der tidligere har boet i Frankrig, deler din opfattelse omkring FN/Le Pen. Nu er Macron relativt nytiltrådt, så det vil ikke være fair at vurdere hans chancer for et genvalg endnu. Til gengæld er jeg i fuldt sving med læsningen af et par bøger om Marine Le Pen, og det er stærke sager…
  God dag herfra, og tak for din kommentar.

Leave a Response