So Ein Ding med vigtig afsløring

Da jeg så So Ein Ding via DR-arkivet fik jeg lidt af en overraskelse. Jeg troede ikke mine egne øjne, da de gennemgik WinVote-valgmaskinerne, for her viste det sig, at en dansker kunne demonstrere alvorlige sikkerhedshuller.

Et kodeord som var abcde – brændt ind i maskinens hukommelse, så det ikke kan ændres. På en maskine som den dag i dag kører Windows XP uden nogen servicepack

Det lyder SÅ dumt og SÅ naivt, at man uvægerligt tror det er løgn, ikke sandt? 🙂

Programmet sendes mandag aften kl. 23. Se det hvis du har mulighed for det på DR2.

Der er ganske afgjort brug for at flere stifter bekendtskab med Hackademiet, så sikkerheden kan blive forbedret på alle offentligt tilgængelige maskiner. Det tankevækkende er, at disse valgmaskiner har været i brug siden 2004, og derfor har været i brug under flere præsidentvalg. At påstå det nødvendigvis være russere, der ville manipulere et valg, er mere utroværdigt end nogensinde, for med den slags sikkerhedsbrister kunne hvem som helst foretage manipulation med systemerne.

Rigtig god søndag herfra til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.