Søvnapnø – en opdatering

I maj 2011 skrev jeg en artikel med titlen Søvnapnø – en sygdom mange ikke forstår som kan behandles. Efter ungerne havde været på besøg denne weekend oplevede jeg noget af det værste, der kan ske for en patient med kronisk søvnapnø. Min strømforsyning til cpap-maskinen var gået i stykker. Cpap behandlingen går ud på at skabe et overtryk, således, at man ikke ‘glemmer at trække vejret’. Det kunne kaldes den voksne form for vuggedøden for at gøre det lidt nemmere at forstå for udenforstående. I artiklen jeg linker til kan du læse lidt om forskellen mellem ubehandlet og velbehandlet søvnapnø.

Gode råd var dyre. Strømforsyninger til bærbare kan ofte kun levere op til ca. 19 volt med ca. 70 watt. Maskinen kræver 24V og 90W.

Sådan noget går altid i stykker i en weekend, og postservicen her i landet er en udfordring for os alle… 🙂

Nu skal det siges, at de er smaddersøde på Køge sygehus, som jeg naturligvis straks kontaktede om mandagen. Både pr. mail og senere pr. telefon. De sender naturligvis en ny, men det er LIGE før det ærgrede mig, at jeg mandag aften skulle til ordinært afdelingsmøde i den lokale boligforening hvor jeg havde et forslag med i indkomne forslag, for ellers havde jeg taget helvedesturen Kalundborg-Roskilde, Roskilde-Ølby og retur.

For søvnkvaliteten når man ikke kan bruge sin maskine er langt fra optimal, hvilket jeg også beskrev i min tidligere artikel om emnet.

Anyway, håber det bedste for at denne strømforsyning smutter hurtigere gennem systemet, og ser frem til en god nats søvn.

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere.

One Response to “Søvnapnø – en opdatering”

  1. Fredag kom min postmand sørme med i aftenbønnen under det gode afsnit. 🙂

    Den nye strømforsyning ankom i dag, og det var en fornøjelse at få indhentet al den søvn jeg ikke havde fået siden denne strømforsyning var gået i stykker søndag. Historienørder med kendskab til militæret har hørt om sleep deprivation som torturinstrument – og det er altså noget af det værste man kan komme ud for.

    Folk forestiller sig ofte tortur som noget der skal være yderst smertefuldt for at være effektivt, men ens hjerne går i et andet modus, når man ikke får sin søvn. Jeg oplevede det da jeg var nede og handle i den lokale Føtex. En mindre diskussion havde nær fået mig på nippet til et skænderi og nærmest så stemmen gik i overgang, og det var ren og skær søvnmangel, der frembragte denne reaktion.

    Godt det nu er overstået, og jeg igen er fuldkommen kampklar. De fem timers søvn efter postbuddet havde været forbi, hjalp ufatteligt meget.

    Så nu kan det blive en god weekend.

Leave a Response