God lektion fra Lineas tale

Det gik super godt med fejringen af Mettes og Alex’ bryllup lørdag. Min yngste niece, Linea, holdt en glimrende tale, hvor en af hendes pointer fortjener at blive nævnt her på bloggen.

Hun kom med mange gode pointer. Særligt én stod dog ud som værd at dele. Det handlede nemlig om det at være søskende. Hun nævnte en situation hvor hun var blevet drillet, og Mette reagerede præcis som ventet. Hun blev sur, for hvis nogen udefra forsøgte at drille, så står man sammen IMOD andre. Hvis Linea skulle drilles (godmodigt), skulle Mette nok selv klare det, men saftsuseme ikke folk udefra.

Det er en god lektion, for familiesammenhold kræver en aktiv indsats, for at det virker. Det kommer ikke af sig selv!

Jeg har præcis samme holdning. Vi holder sammen i familien. Lojalitet frem for alt. Ikke den overfladiske variant i ‘almindelige’ sammenhænge, som ofte er baseret på gensidig gavn, men netop den betingelsesløse erkendelse af, at blod er tykkere end vand.

Jeg synes det var en både sjov, men også vigtig pointe, fordi det viser, at alle fire børn har lært noget værdifuldt af deres mor – min søster. Det kan aldrig gå helt galt når man har en så god lektion med sig på livets vej.

Fortsat god aften til alle. 😀

Dette indlæg blev udgivet i Familie og tagget , , . Bogmærk permalinket.