De nemme datoer

5-5-2015, 6-6-2016, 7-7-2017 og næste år 8-8-2018 er alle eksempler på de nemme datoer. Den slags datoer du ville vælge, hvis I skal giftes, og du aldrig vil glemme en bryllupsdag, faktisk. Jeg sagde engang, delvis i spøg, at det var smartest at vælge ens tilkommendes fødselsdag, for så ville man aldrig glemme den. Først bagefter kom der noget på tv, der antydede, at det var dybt mandschauvinistisk – hvilket naturligvis IKKE var intentionen. 🙂

Vi mennesker er nogle sjove størrelser. Vi glemmer ting. Særligt efter vi har fået smartphones, er datoer blevet noget vi har lagt i Google kalenderen, og adressebogen er ikke længere begrænset af sim-formatet. Nu kan vi gemme kaldenavne og flere numre for hver kontakt.

I takt med, at vi gør brug af disse hjælpemidler, er vi alle blevet dårligere til at huske telefonnumre, datoer m.v.

Det er et vilkår ved ny teknologi, at vi bruger andre kompetencer. Nogle udfases, andre forbedres – og sådan må det være. 🙂

Hvad er dine tanker om de nemme datoer? Har du selv brugt en af disse datoer, der var nemme at huske, til nogle af dine mærkedage?

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂