42 år siden den første sorte spiller vandt Wimbledon

Det er i dag 42 år siden den første sorte spiller vandt Wimbledon. Der er her tale om Arthur Ashe. I dag er der langt flere sorte spillere. Mest kendte er nok søskendeparret Venus og Serena Williams.

Det har længe været kontroversielt at tale om hvilke folkeslag der er bedst til bestemte sportsgrene, men vi må jo bare konstatere, at meget har at gøre med kulturen og vanerne i de enkelte lande. Det var meget få sorte mennesker, som fik medaljer i svømning, men det er da sket.

Dog var det nok mest op til 2. verdenskrig, at det blev særligt eksplosivt emne, da en amerikaner med afrikansk afstamning (Jesse Owens) vandt ved OL i Berlin. Alle kender historien. 🙂

I dag er niveauet inden for alle sportsgrene blevet så højt, at man ofte mistænker, at NU kan man da ikke forbedre rekorden uden brug af præstationsfremmende midler – og så sker det alligevel få år senere.

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.