Kampen mod terrorisme kæmpes ikke kun i pressen

Der er nogle ret sære reaktioner i kølvandet på en terrorhændelse som London – og vi kunne se lignende tendenser ved de andre angreb, såvel i Paris som alle andre steder. “Hvorfor udtaler Theresa May siger ikke?” kunne man ret hurtigt læse fra en Twitter-bruger, og flere andre efterlyste helt konkrete informationer.

Det er på tide, at vi bliver bare en lille smule realistiske.

Med terrorceller rundt omkring, der stensikkert følger med på tv, når den slags sker, så VIL der være ting, man ikke kan gå i pressen med. Nogle tv-kanaler elsker sladderagtig sensationsjournalistik, men jeg tænker lidt: “Er vi ikke blevet klogere siden Diana døde for snart 2 årtier siden – den 31. august 1997?”

Dengang talte alle om det uanstændige i paparazzi-fotografer, og der var ingen ende på de moralske tømmermænd folk gav udtryk for. Nu skulle vi have en mere moralsk tidsalder. Der gik, som alle ved, kun uger før man igen fortsatte med uanstændige fotos af denne eller hin kendis fuldkommen uden at tage hensyn til vedkommendes familie, venner og/eller børn…

Uanset hvor uskyldige de spørgsmål folk stiller kan synes at være, så må vi forholde os til, at der er ting, der bare ikke skal frem, og ting der skal på plads før man orienterer pressen. Nok er man nået langt med de sociale medier, hvor vi næsten ‘forventer’ et overblik ganske kort tid efter hændelsen, så skal man bruge hovedet. Kampen kan ikke vindes ved at sætte pressen først – og SLET ikke, når pressen ikke viser forståelse for de ting man ikke kan sige af taktiske hensyn.

Vi er blevet så fikserede på åbenhed og transparens, at man nærmest lugter en lyst til at råbe “konspiration” bare der er det mindste der ikke er forklaret helt tydeligt.

Helt som når enkelte politikere modsætter sig enhver intervention med påstanden om, at nu skal man gøre mere i dette eller hint forum. Sjovt nok ville der ikke ske en sk*d, hvis den slags mennesker skulle håndtere en krise, for de ville blive ved med at tro på det bedste i endnu et nyt forsøg på dialog længe efter alle andre kan se, at man begynder at bevæge sig i ring.

Jeg ved godt, det er upopulært at sige det ligeud, men jeg gør det såmænd alligevel!

Jeg har et meget positivt menneskesyn, men jeg har samtidig også en bullsh*t-detektor som, når først den aktiveres, bare ikke gider fortsætte i endeløse cirkulære diskussioner. Vi skal straffe ministre, der ikke overholder lovene, og vi skal straffe de folk som begår kriminalitet – og vi skal sejre i de kampe som hører til lige under radaren.

Det er den eneste måde vi alle kan være i sikkerhed. Uanset om det er populært at sige det som det må være.

God dag til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.