Derfor anmelder jeg bøger

Jeg blev på et tidspunkt spurgt om hvorfor jeg anmeldte bøger, og derfor tænkte jeg, at jeg i dag ville forklare præcis hvorfor det er så spændende at dele sine oplevelser om bøger jeg læser på bloggen med boganmeldelser.

For det første er jeg rigtig glad for de mange bøger jeg gennem tiden har læst. Mange af dem har givet stor inspiration om ganske mange emner. Nogle bøger har jeg haft mine fordomme om, før jeg kom i gang.

Du kender det nok selv.

Eller også har du hørt andre sige noget i stil med: “Jeg læser kun x, men ikke y!

Den største fejl vi kan begå som mennesker er, at begrænse os selv. Verden udvider sig hele tiden, og det samme bør vores horisont som mennesker også gøre.

Derfor var min tanke, da jeg startede bloggen med boganmeldelser i maj 2011 – for seks år siden – at hvis jeg nu delte alle de gode oplevelser, så var der da i det mindste lidt GODE oplevelser andre kunne hente inspiration fra.

Hvad definerer en god bog?
En god bog overholder det løfte der gives på bagsiden af bogen. Den dårlige bog lover mere på bagsiden end indholdet kan leve op til. Så nemt kan det siges.

Vi køber alle ud fra forskellige kriterier. Mange er tossede med Sara Blædel som forfatter – jeg er ikke fan af hendes bøger, men vild med hendes personlighed. Med andre ord kan jeg skelne mellem personen og bogen, og det bør vi alle gøre. Bare fordi nogen har en skrivestil vi ikke bryder os om, så må vi bare konstatere, at vi ikke ligger i målgruppen.

Det er fair nok. Vi kan ikke alle være vilde med det samme. Gode bøger har man læst inden for ganske kort tid, hvis man har tiden til det. For alle pendlere vil bøger være et dejligt frirum med en god historie frem for at ærgre sig over forsinkelser i bus eller tog, som så mange andre gør.

Men igen, er nogle til bøger, andre til kryds og tværs – og nogle af os til begge dele. 🙂

Hvad er dine tanker om bøger?

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.