Kære datter – talen til Natachas konfirmation

I dag vil det være 12 dage siden vi hyggede med spisning heroppe i Kalundborg på Sheng Hua. Dagen efter du fik dine første shots hos en veninde til hendes konfirmation. [Ja, denne del blev skrevet efter weekenden. :-)]

Billede af Natacha der holder Patrick en af de første gange
Helt fra starten var du en stolt storesøster med omsorg for de små

For 15 år, 3 måneder og 10 dage siden begavede du denne verden med dit komme, og det har været en meget spændende proces – også efterhånden som du har taget dig godt af først din ene bror, Patrick, og sidenhen også din mindste lillebror, Christopher.

Ingen kan nogensinde være i tvivl om din altid hjælpsomme natur. Det gælder både børn såvel som voksne, og selvom det er svært at forklare, så kan der være steder hvor du – for din egen skyld – må være lidt hårdere og lidt barskere. Ja, jeg ved godt, at man sjældent hører dette, men verden kan være en grum oplevelse, og nogle gange virker positive og hjælpsomme mennesker som magneter på folk, som vil udnytte denne positive egenskab.

Øvelse gør mester, og balancen er svær – jeg ved det. 🙂

For alle skulle konfirmationen gerne være et valg. Jeg har ikke ville træffe valget for nogen af jer, men respekterer, at når I bor hos jeres mor er det hende, der bestemmer hvorvidt I skal fortsætte traditionen. I en tid hvor mange vælger nye veje at gå, så kan I frit vælge hvordan I ser på denne begivenhed. Når du 15. januar 2020 fylder 18 vil det stå dig helt frit at vælge hvorvidt du fortsætter i folkekirken. Nok om det. Den tid den glæde. 🙂

Billede af halskædeNår du normalt ville have pakket halskæden op ved en almindelig tale, så er den et vedvarende symbol på det valg du træffer i dag. Et kors i guld med små sten kan ses på mange måder. Stenene vil give et smukt lys når solen skinner gennem dem. I mørket vil alt være sort – og det hører du alt sammen mere om i fysiktimerne, når I begynder at høre om lys, ellipser, lysets brydning, og hvad dette alt sammen kan bruges til…

Du har altid været glad for guld, og du kan selvfølgelig erstatte korset med andre af dine vedhæng, som måske passer bedre. I hvert fald kan du altid, som jeg nævnte ovenfor, vælge om det er en ting, som skal videre til dine børn når den tid kommer – vi havde jo tidligere aftalt, at du først datede når du blev 30, men for ikke at ødelægge den gode stemning, tager vi ikke dén diskussion lige nu. 🙂

Den telefon du fik for nu 12 dage siden kan være reservetelefon når din egen skal have ny skærm. Du kan jo se om du en dag bliver træt af den smartphone-tidsalder du er kommet ind i. Så kan du tage en uge på denne SC1230-telefon, og om ikke andet kan den altid ringe 1-1-2, så du kan også altid tage den med når I er ude og lufte hunden/hundene [eller dine småbrødre] mens din egen telefon er til ladning… 🙂

Denne vase fra Lyngby 15 cm med guldkant skulle gerne være mit ydmyge bidrag til, du altid sender din gamle far en lille tanke når bejlere kommer med blomster. De skal jo, som bekendt, til interview hos din far, så jeg kan sikre mig, de kender betingelserne. De skal opføre sig ordentligt over for dig, og hvis ikke, så må de jo bare vide, at din far altid rammer plet. Selv da jeg som 27-årig ikke havde rørt et våben siden jeg blev nr. 7 på 25 meter riffel som 11-årig, sad alle skud på skiven på 400 meter! 🙂

Den slags unge mennesker skal ikke være spor bange – NÅR BARE DE OPFØRER SIG PÆNT!

Ja, du kender din far. Den gamle drillepind er naturligvis på den ene måde kun drillende og smilende, men ingen skal nogensinde være i tvivl om, hvad der er vores vigtigste opgave som forældre. Ligesom du sikkert fra tid til anden kan mene enten din mor eller jeg er tumpet // gammeldags eller ‘whatever I nu til dags siger’, så er opgaven, at sikre, at I har værktøjerne til at komme godt videre.

Det har altid været en fornøjelse, at du siger tingene ligeud. Altid en glæde, at du ikke holder dig tilbage, når du først ved, at du kan komme og spørge om hvad som helst. Ligesom med dine brødre, må du altid tvivle på de varmeste tanker og de frommeste ønsker om, at det vil gå jer alle tre rigtig godt.

Med kærlig hilsen og knus

Far

PS: Nej, parfumen var ikke en hentydning til kropslugt, men alene fordi vi alle ved, at i din nuværende alder bruges der meget forskelligt… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.