I dag afgøres strafspørgsmålet i Kundby-sagen

Der er sagt meget fra både anklager og forsvarer i Kundby-sagen. Imidlertid ligger det fast, at den 17-årige pige tirsdag blev kendt skyldig i at planlægge terror, og straffen offentliggøres i dag, torsdag.

Forsvareren har naturligvis en opgave i at sikre sin klient det bedste forsvar. Det ligger i sagens natur. Den modsatte opgave ligger hos anklageren – sådan er retsplejen nu engang…

Imidlertid kan man godt undres en smule når forsvarsadvokaten fremhæver, at man ikke dømmer et barn til forvaring. Der er ikke præcedens for det. Men mon ikke vi alle har undret os bare en smule over det skuespil det nyeste bevis præsenterede for alle, der har fulgt sagen?

Når en 17-årig i to breve, der blev fundet i hendes sko, skriver noget i retning af, at retssagen bare skal overstås, og at hun derefter kan fortsætte sin kurs, så er det ikke ‘bare’ en teenagers lyst til opmærksomhed, men tydeligvis også en vis mængde LØGN der iblandes de forklaringer hun har givet…

Jeg ved i hvert fald, at jeg var blevet stiktosset hvis jeg havde haft denne kvinde som klient, og var blevet præsenteret for de nye beviser anklageren kom med til sidst i sagen – og fik tilladelse til at bruge som bevis i retten. For det gennemhuller enhver argumentation og troværdighed. Det var formodentlig også derfor, at dommen blev afsagt af et enigt panel.

Det er klart, at forsvareren får profileret sin velvilje til at forsvare sin klient på bedste evne, og det er alt sammen helt i orden. Men mon ikke, hun inderst inde også er bare en smule tosset over, at hendes klient ved at nedskrive den slags tanker ødelagde alt det arbejde hun har lagt i sagen? Angrebet med glasskår hjalp heller ikke på Kundby-pigens sag, uanset hvordan man vender eller drejer det.

Alle de personlige følelser kan være nok så specielle, og sagen får sikkert flere efterspil. Der er nogle betænkeligheder i forhold til om kommunen har svigtet i forhold til ikke at reagere på mistanken om radikalisering. Det handler så om fremtiden for andre, som måtte være i lignende situationer.

Det bliver i hvert fald en meget spændende vurdering der kommer senere på dagen i Holbæk.

God dag herfra til alle.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.