Demens er ingen spøg

Hvis du så Go’ Morgen Danmark fredag, hørte du afdøde biskop Jan Lindhardts søn beskrive hvordan Alzheimers-sygdommen påvirkede ham og hans søskende i et interview med Ida Wohlert. Det var et meget spændende interview på flere måder. Det er lidt tankevækkende hvor lidt vi egentlig ved om demens, og det er bestemt en udfordring at håndtere den slags – altså når folk gradvist mister fodfæstet.

Det var en meget vigtig konstatering , da Frederik nævnte, at intet var godt nok. Når han kom på besøg, var det en fuldkommen umulig opgave for en ellers positiv og normalt klartseende biskop at vise glæde over han kiggede forbi. Han havde ikke været der længe nok, og en situation hvor sønnen ville præsentere sin BA-opgave via oplæsning faldt han i søvn til. Altså gør sygdommen at alt det positive vendes til det negative…

Hold da op en udfordring!

Du kan læse mere om bogen her: https://www.saxo.com/dk/lidt-af-far_frederik-lindhardt_haeftet_9788771803754

Det allerværste ved den slags er tanken om, at man måske ikke selv kan genkende dette henfald. At blive en belastning for ens allernærmeste må være noget af det mest forfærdelige man nogensinde kan komme ud for. Det lyder som en vigtig bog, der er vigtig at læse. Den fås også som e-bog, hvis du gerne vil spare plads på bogreolen.

Rigtig god dag herfra.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.