De skjulte talenter

Det var ganske interessant at se det 2. afsnit af De skjulte talenter på DR. En dokumentarserie om autister, som var så interessant, at jeg måtte fyre op under DR arkivet på smart-tv’et, for dette var ganske tankevækkende. En ung pige, som kunne samle et puslespil med 200 brikker på 9 minutter og 27 sekunder. Professoren, som skulle være ‘målepind’ for hvor meget en “normal” person kunne på 10 minutter fik samlet under 20 brikker på samme tid.

Man kan ikke nødvendigvis bruge målestokken, at man skal multiplicere med 10, men hold da fest hvor er det nogle talentfulde mennesker, hvis man giver dem den type opgaver, der matcher deres kompetencer.

Det er noget vi som samfund har været blinde over for. Det er glædeligt, at vi nu endelig begynder at forske i den slags for at finde de rigtige opgaver til bestemte mennesker, frem for at forsøge at file kanterne af folk i ensretningens hellige navn.

Mennesker er forskellige, og forskellige mennesker egner sig til forskellige jobs. De nævnte det i programmet, hvor en autist var rigtig god planlægger i forhold til køreplaner. Der skal godt nok håndteres en del fuzzy logic, som man kalder det i IT-verdenen for at kunne holde styr på så meget data på ét sted, nemlig i hjernen. Helt unikt, og ganske fascinerende.

Fortsat god søndag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.