Trump gennemfører sine valgløfter…

Trump er ikke altid den hurtigste knallert på havnen… 🙂
Billede fra MX den 18/1-2017

Man kan klandre Trump for ganske mange ting, men én ting står klart: Trump gennemfører sine valgløfter. Det er i sig selv lidt af en nyskabelse i politik, som vi skal langt bagud for at finde i dansk politik. Vi kaldte det Kontraktpolitikken da Anders Fogh Rasmussen gjorde det samme under sine regeringer. I Danmark skabte det ro på bagsmækken, og han fik, som bekendt, mange år på posten.

Når det er sagt, så er udsigten skræmmende!

For vi ved jo, desværre, godt hvad denne mand står for. Vi hørte det til hudløshed under valgkampen mod Hillary Clinton, og vi er også alle sammen pinefuldt bekendt med, at han fik flere millioner stemmer FÆRRE end demokraten Hillary Clinton, men dét kapitel blev lukket da Electoral College gav Donald Trump magten.

Vi skal, med andre ord, forholde os til en ny virkelighed – på både godt og ondt.

En af de få gode ting man kan konstatere, er, at industrivirksomhederne må forholde sig til virkeligheden, at de får kam til deres hår, hvis de fortsætter eksporten af jobs til udlandet. Dén strategi vækker respekt i republikanske kredse, og desværre er mange nok også så afhængige af deres økonomi i et asocialt (og usikkert!) system som det amerikanske, at de kunne fristes til at se positivt på Trumps politik, også selvom det nationaløkonomisk ikke hænger sammen.

Vi har for længst erkendt, at åbne grænser har mange økonomiske fordele. Dem har vi høstet her i Europa. Se bare på handel via internet. Det ville aldrig kunne lade sig gøre, hvis vi havde haft det antikverede system vi havde i 70’erne og 80’erne på grænsen, hvor dovne toldere kunne standse hele vognlæs til en kontrol, som i sidste ende kun gav basseører til kaffekassen i forhold til de fordele vi har i dag, hvor varer krydser de europæiske grænser som aldrig før.

Det er korrekt, at mange EU-modstandere ikke vil forstå dette, for de har for længst besluttet sig for, at alt der har noget med EU at gøre er noget skidt. Man kan ikke diskutere økonomi med den slags mennesker, for de blander politik og økonomi sammen.

Den helt store udfordring er nu om lederne i Europa vil tage sig sammen, og genfinde kernen i det europæiske samarbejde. Vi får brug for et rigtigt stærkt Europa i den virkelighed som Trump har vist os. Det står slet ikke til diskussion, for vi har rigtig travlt her i Europa med de nye signaler, der allerede viser sig inden for Trumps første uge på 1600 Pennsylvania Avenue – det såkaldte Hvide Hus.

God weekend herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.