Lydbøger – vejen til flere bøger uden rod?

Her til morgen kom jeg i tanke om noget interessant ved lydbøger. Jeg er begyndt at anmelde lydbøger også på min blog Anmeldt bog – boganmeldelser fra Henrik Blunck. Folk der kender mig ved, at jeg har rigtig mange bøger, noget så antikt, at mange sikkert undrer sig over, at man frivilligt opbevarer tusindvis af sider i sin stue, men jeg kan rent faktisk godt lide at læse en rigtig god bog.

Dog må jeg samtidig erkende, at 46 kvadratmeter sætter sin naturlige begrænsning for, hvor mange bøger man har plads til – for slet ikke at sige brug for. Nogle bøger skal kun læses én gang. Nogle af de gode bøger gør mere gavn ved at komme videre til andre, som ikke har læst bøgerne endnu… 🙂

Alligevel er det at skille sig af med en bog til tider svært, for de har til tider stor værdi som opslagsværker for senere diskussioner og debat. Den slags bøger gør sig naturligvis bedst i bogform. Men samtidig må jeg også bare erkende, at det nye medie – lydbogen – har sin absolutte berettigelse. Dels fordi du sparer penge på at købe en lydbog frem for en trykt en af slagsen, men også miljømæssigt, for man sparer jo en del papir ved at købe den i digitalt format. Når man har 1 terabyte – konverteret og formateret ca. 920 gigabytes på sin bærbare, så er der en del plads på harddisken til den slags, og de digitale bøger skal ikke støves af.

Ren win-win for alle parter. 🙂

God weekend til alle i nær og fjern.

Dette indlæg blev udgivet i blogning og tagget , . Bogmærk permalinket.