Moral, etik og jura

Man kunne på morgen-tv se et uddrag fra Donald Trumps tale hvor han taler om det ‘smarte’ i at udnytte skattelovene til at betale så lidt skat som muligt. Sikke en præsidentkandidat! Republikanerne må være SÅ stolte over den slags moral og etik. Det strider på alle måder imod det man tidligere forbandt med at være Republikaner. Lige på dette område var det tidligere således, at man opførte sig anstændigt, gjorde sit, og var en aktiv bidrager til samfundet, men sådan er det ikke længere – i hvert fald ikke når Donald Trump er kandidaten

Det forklarer en del om hvorfor Donald Trump ikke er populær i store dele af sine egne kredse. De folk som er enige i den slags er jo også folk som ender med at være med i Panama-papirerne.

Jeg forstår godt amerikanerne er rystede.

Hvis en dansk kandidat havde udtalt sig sådan om fælleskabet, var han/hun færdig i dansk politik.

Det er lidt sørgeligt at se den åbenlyse despekt over for fælleskabets idealer. Jeg erkender, at der er forskel på moral og etik set i forhold til jura. Der er mange ting, som er lovlige, men det gør det ikke hverken moralsk eller etisk forsvarligt at gøre noget bare fordi det er lovligt eller muligt.

Man skal have et meget ringe etisk kompas hvis man ønsker at opføre sig som Donald Trump gør.

I dag åbner folketinget officielt igen for en ny samling, så nu får vi se hvordan efteråret kommer til at gå nu hvor en del af de ærede medlemmer snart får chancen for en masse bevingede ord med fuld dækning på folketingskanalen. Jeg ville ønske, at denne samling blev bare en smule kønnere end tidligere år, for nogle gange tager man sig til hovedet, og frygter vi er ved at nærme os amerikanske tilstande, hvor enkeltsager præger debatterne…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.