Køb og salg af links dur ikke!

Køb og salg af links dur ikke! Så nemt kan det siges. Links sælges – det ved alle. Men fusk straffes – det opdager folk, der snyder også… Hvad er links, hvordan deles links, og hvordan opfører du dig bedre end andre, så du undgår straf for dårlig SEO? Læs artiklen og bliv klogere.

Links handler om anbefaling. Når du skriver en artikel, er det en god tradition at linke til relevante artikler, hvor en læser kan få flere oplysninger om bestemte del-elementer af dit indhold. Når jeg f.eks. skal fortælle om SEO, kunne jeg linke til SEO for begyndere-bloggen for, at fortælle, at du kan få mere at vide om emnet på det pågældende sted.

Links er derfor ressource-markører, hvor den besøgende får relevante links i forhold til det den pågældende er ved at læse om. Når du deler et link, fortæller du, at ‘her er noget jeg godt kan anbefale dig at læse om her på denne side’…

Ingen kan tjekke om du sælger et link i din artikel, men du bør være opmærksom på de regler, der gælder for blogningens område. Hvis du tages i at skjule, at dit link er sponseret, så får du måsen på komedie – og det er ikke helt sjovt, medmindre du hører til den masochistiske type, som ligefrem ønsker modgang ud over det sædvanlige. 🙂

Linkbuilding tager tid, og søgemaskinerne er ikke dumme. Hvis du pludselig dukker op på 2000 steder inden for ½ time – og websider indeholder såkaldte ‘timestamps’, tidsangivelser for hvornår de er offentliggjort – så er Google, Bing og andre søgemaskiner ikke dummere end andre robotter. Så kan de godt regne ud, at der er fyfy inde i billedet. Det vil ikke være helt normalt hvis flere hundrede bloggere lider af søvnproblemer og blogger om præcis DIN side inden for en så kort tidsramme, vel?

Derfor skal man afholde sig fra at købe fusker-links. Helt og aldeles snitterne langt væk fra den slags. Det er fuldkommen værdiløst, og dermed ubrugeligt.

Når du opbygger din troværdighed via kommentarer på andres blogs for både at få organisk trafik (folk der bliver nysgerrige efter hvem du er ud fra din konstruktive kommentar) samt evt. trafik som del af dit link, så handler det alt sammen først og fremmest om at bidrage til debatter. At der så er en bonus forbundet med din deltagelse på nettet er blot en ekstra gevinst.

Som faste læsere vil vide, så holder jeg på, at karma er noget vi deler. Det kan ikke ‘lagres’ – det skal bruges. Hvis du inspirerer andre, vil de helt naturligt blive opmærksomme på dine positive energier, særligt i en tid hvor kulden og den negative stemning er over alt. God karma lyser som det gode eksempel det er – tro på det, og lev efter det! 🙂

Har du spørgsmål til SEO, så bider kommentarfeltet ikke. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.