Der findes IKKE sunde cigaretter!

Skærmdump fra mailprogrammet
Der findes ikke sunde cigaretter – heller ikke e-cigaretten er sund!

Jeg ved godt, jeg kommer til at lyde som en sur ex-ryger med dén overskrift – og ja, det er ingen hemmelighed, at den sidste af slagsen blev røget den 15. august. Det show er overstået. Men når man vågner op til en overskrift magen til skærmdumpet på en ellers dejlig morgenstund, så bliver man altså temmelig træt af spam/reklamemails.

Jeg er godt klar over folk sparer en masse tjære ved at gå på e-cigaretter, men hvad sker der i virkelighedens verden? Folk bliver mindst lige så afhængige af elektroniske udgaver, og dyrker ligefrem det fashionable i indstillinger, store røgskyer, nye smagsvarianter og meget andet med nogle af de dyre e-cigaretter.

Deres mål er IKKE et rygestop.

Rygestop kræver motivation og viljestyrke.

Det kræver normalt ikke hverken nikotinplastre, hypnose eller andre magiske kure.

HVIS din motivation og viljestyrke er stærk nok, så er det ‘bare’ et spørgsmål om, at sætte et stop-tidspunkt, og så holde det. Bare lyder nærmest som et Mt. Everest før man selv prøver det. Men det er det bestemt ikke. Da jeg stoppede med at ryge mellem 2006 og 2009 var det baseret på en hyggelig tur til Frankrig, hvor jeg længe havde gået og været irriteret over tilsætningsstofferne i cigaretter.

Mange har gjort ligesom jeg. Blevet røgfrie, og bagefter startet igen. Undskyldninger er der mange af. Når firmaet indfører en anti-rygepolitik, bliver mange stålsatte IMOD kampagnen, og det er jo bare det rene pjat. Du skal ikke stoppe med at ryge for andres skyld, men for din egen skyld!

Det er DIT liv det handler om, og hvorfor egentlig udsætte sig selv for dette, når du KAN holde op?

Du skal holde fast i din egen værdighed som menneske, og droppe alle undskyldningerne. Tag dig sammen, og tag skridtet når DU vælger det passer dig. Slut med dårlige undskyldninger, og velkommen over på den anden side. Får du brug for et godt råd, så skriv en kommentar. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.