Bombetrussel på asylcenter

Det er rigtig sørgeligt når man læser om den 22-årige, som truede med at sprænge sig selv i luften i dag i Nyborg. Ifølge artiklen skulle det angiveligt være kærestesorger, der fik vedkommende til at komme med denne trussel.

Det mest sørgelige i alt dette er, at folk er lynhurtige til at komme med vurderinger, som sjældent holder vand. “Så skal vi bare…” blablabla…

En af de meget vigtige faktorer er, at det må være væsentligt billigere for alle parter, hvis folk, der kommer her til landet får at vide, at de har en mulighed for at få hjælp, hvis der opstår kriser her i livet. For de fleste danskere er det velkendt, at vi har psykologiske skadestuer til at starte processen. Så kan man altid diskutere, at der er forskel fra landsdel til landsdel, men tilbuddet er i det mindste til stede.

Det er der mange, der kommer hertil, der slet ikke er klar over.

Ganske som veteraner ikke altid bliver screenet ved hjemkomsten fra udstationeringer, så er der huller, og disse skal lappes. Ikke om et par år, men NU.

Det er vigtigt, at der bliver sat fokus på, at velfærd handler om MENNESKER, ikke KUN om tal og statistik. Det bør ikke være nødvendigt, at folk skal reagere voldsomt og starte den slags, før der kommer hjælp når behovet er til stede. Det er i hvert fald en væsentlig faktor i stedet for kun at tale om højere straffe eller udvisninger, som visse populister har for vane straks at gøre.

God dag herfra.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.