Daesh – brug sproget!

Jeg forstår ikke hvorfor journalister bliver ved med at bruge udtrykket IS når man for længst har hørt, at de ikke bryder sig om at blive omtalt som Daesh. Hvorfor skal vi definere noget som en stat, som ikke bruger statsmagters kerneegenskab, nemlig lovlydighed over for internationale regler?
Jeg synes det er underligt, at vi ikke bare kan blive enige om, at bruge Daesh om denne terrororganisation. Alle rettænkende væsner tager jo afstand fra gruppen – og det må være på høje tid, at vi bruger sproget til at gøre det klart, at det er en organisation og bevægelse vi er i krig med.


Clipart med juletræServicemeddelelse: der er nu kun 5 mdr til jul.

Senere i dag køres den afsluttende etape af årets Tour de France, så alle kan nu gense den smukke hovedgade, Champs des Élysées, i Paris. Tre ugers hård kamp på cyklerne er ved at tage sin afslutning. Contador måtte give op, Chris Anker kæmpede med en forkølelse, og manden i den gule trøje måtte fredag eftermiddag i asfalten. Der er sket en del i dette års Tour de France.

God søndag herfra. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i politik og tagget , . Bogmærk permalinket.