I dag er årets længste dag

Tal ordentligt-grafik fra Callme-kampagnen
Billedkilde: Callme.dk

I dag rammer vi en vigtig lysmæssig milepæl, for i dag er årets længste dag. Vi ved det, men vil på en måde helst glemme det, for vi øjner straks de korte vinterdage for vores indre øje. Jeg skriver det ikke for, at gøre dig ked af det – tværtimod. Jeg vil i dag causere om et vigtigt emne her i den lyse tid. Noget vi kan tænke over, når vi drager på sommerferier enten her i landet eller i det spændende udland.

Når vi drager ud i det store og spændende udland, så er det vigtigt, at tænke lidt over hvilket land, du vender tilbage til efter din ferie.

Vi har lidt stor skade internationalt af den politik vi fører på udlændingeområdet. De af os, som tydeligt husker, hvordan Østrig blev udelukket af det gode selskab da præsidenten kom til at hedde Kurt Waldheim, havde frygtet, at Danmark ville blive isoleret da Dansk Folkeparti indtrådte som støtteparti for VK-regeringen da Anders Fogh Rasmussen kom til magten. Så drog han videre til NATO, og da Lars Løkke Rasmussen overtog nøglerne til Statsministeriet, skete der et skifte i den måde politikken kom til udtryk på – nu yderligere forstærket efter Lars Løkke Rasmussen genvandt nøglerne i juni 2015 efter valget, hvor Helle Thorning-Schmidt tabte.

Tonen ER blevet barskere. Retorikken ER blevet skarpere.

Jeg synes endda tonen er blevet skinger – tangerende det nærmest uanstændige.

Ét er sikkert: vi kunne godt lære, at være mere tolerante i vores omtale af hinanden. Implementere lidt mere af de principper som Clement Kjersgaard siger i Debatten: “Jo mere uenige vi er, jo pænere taler vi til hinanden.”

Jeg håber vi – uanset hvor vi nyder sommervarmen – godt kan gentænke vores syn på tilværelsen. Om vi alle ender med at være helt enige, er irrelevant. Vi kan i det mindste tale pænt om og til hinanden.

Fortsat god sommer til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.