Religiøst vanvid

Det er komplet vanvittigt at høre om den politimand og hustru i Frankrig som nu har mistet livet på grund af en islamist, som sværgede troskab til daesh. De vil gerne kaldes IS, men er ingen stat. Det er en hadbevægelse baseret på terrorisme og frygt. Det skal ikke lykkes at få os alle til at tie. Vi nægter at finde os i det.

Der findes hadske troende inden for mange religioner.

I nogle sekter oplever børn stadig grove fysiske irettesættelser her næsten 20 år efter revselsesrettens ophævelse. I andre områder vil folk hellere kappe hovedet af hinanden end tillade, at hver især passer sit. Hadet kender mange grimme ansigter, og det er alt sammen baseret på, at religion er ‘opium til folket‘, som Karl Marx udtrykte det.

Gennem et langt liv er der talrige eksempler med alle mulige fortegn, hvor en side påstår, de har retfærdigheden på deres side, og nærmest at ‘Gud’ skulle være på deres side. Alle graver sig ned i skyttegrave med hver sine påstande. Det er vanvittigt.

Roger Waters var inde på dette da han lavede singlen What God Wants, hvor han i et interview om musikvideoen netop tog til genmæle mod det bullshit begge parter fyrer af, for at berettige deres had mod ‘fjenden’.

Hvordan skal vi nogensinde kunne fortælle vores børn, at de skal opføre sig pænt over for hinanden, når vi nærmest synes at famle i blinde når det gælder det helt elementære, nemlig hensynet til hinanden?

Jeg behøver ikke kramme mine naboer for at være en god naboVi kan alle tage hensyn uden for normal tid. Når andre sover, larmer man ikke med støvsugeren. Man tramper ikke hen ad gulvet til irritation for sin eventuelle underbo etc.

Det er så nemt at forstå når det gælder man-to-man relationer.

I virksomheder skal man også kunne lave lidt sjov, så længe alle synes det er sjovt. Her er man ikke ondskabsfulde over for hinanden, vel?

Hvorfor pokker kan vi så ikke én gang for alle sætte det upopulære emne på dagsordenen? Skal begrebet terrorisme væk fra landkortet, så må der laves en global agenda, hvor man får standset alt det udenomssnak, som har gjort vi står i denne situation.

Jeg siger ikke, det bliver nemt – men det er sørme nødvendigt, for vi burde kunne kommunikere langt klogere med hinanden.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.