God Grundlovsdag til alle

6. juni 1953 fik vi den nyeste revision af Grundloven. Oprindeligt skrevet 1849 med revision i 1915. Der er meget godt at sige om landets forfatning, hvilket jeg allerede har gjort ovre på bloggen Den danske grundlov.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Her 53 år efter seneste grundlovsrevision er der større grund end nogensinde før til at få kigget grundloven efter i sømmene.

Når politikerne i konkrete situationer står og citerer grundloven, kunne mange tro, at de kendte vores forfatning, men det har jeg også diskuteret en smule ovre på den nævnte blog. Vi har brug for en meget dybdeborende debat om den retning vi ønsker, at samfundet skal bevæge sig, og derfor er det bare ikke nok, at vi kun fokuserer på ytringsfrihed fordi det lyder smart at lire en grundlovsparagraf af.

I Grundlovens §71 stk. 5 står der:

Ingen kan underkastes varetægtsfængsel for en forseelse, som kun kan medføre straf af bøde eller hæfte.

Hvad mange så ikke er opmærksom på er, at adskillelsen mellem fængsel og hæfte ikke eksisterer mere. Nu findes der kun enten bøde eller fængsel – og således ikke to grupperinger fængsel eller hæfte.

Det er detaljer som dette, som nødvendiggør, at der kommer en grundlovsrevision. Nu har man så udvandet grundlovsdagen ved at den også er Fars dag – og dét kan reklamerne da gøre en hel del ved… 🙂

Blæse være med vores frihedsrettigheder og fundamentale lovgivning, når bare politikerne kan få lov til at køre showet helt som det passer dem uden alt for meget folkelig indblanding – bortset fra under valgkampene.

God grundlovsdag til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.