De tre grundregler

Jeg har en rettesnor, jeg har bragt videre til mine børn, og det er tre grundregler om ting der er absolut no-goikke til diskussion, ikke til forhandling. Dette kombineret med en overall indstilling til tilværelsen, som handler om, at behandle andre mennesker anstændigt, mener jeg er en god grobund for anstændighed og god moral over for ALLE mennesker – uanset hudfarve, religion, politisk indstilling, seksuel præference eller andet. Lad mig forklare.

Der findes mange mennesker som skal have x antal regler for livet, og dem om det. Jeg har, siden jeg forlod Armstrong-bevægelsen, gennemlevet flere faser hvoraf særligt én ting er fæstnet i beton for mig: HVIS alle opfører sig pænt over for andre mennesker, var der ingen krig.

Jeg afskyr enhver form for “vi har lov til [indsæt selv alibi], fordi de andre gør [indsæt selv ‘årsag’]…”

Det giver nemlig ingen positive resultater, når folk kigger bagud. Fortiden er for historikere. Livet skal leves, og det står vi for – du og jeg og alle andre.

Tre ting er absolut uacceptabelt, og det er:

  • Løgn
  • Tyveri
  • Illoyalitet

Hvordan folk kan se sig selv i øjnene, hvis de lyver, bagtaler eller stjæler fra hinanden er mig en gåde.

Hvis man begår en fejl, så er det første skridt frem imod en bedring, at man er i stand til at give en uforbeholden undskyldning, og ændre adfærd. Det med at undskylde sine handlinger med, at nogle andre ‘også gør’ holder bare ikke i byretten, som man siger… 🙂

Jeg mener denne livsfilosofi er den mest holdbare. Folk må selv bestemme om de vil være muslimer, kristne, hinduer eller noget andet. Buddhismen har ingen guddom, men derimod en livsfilosofi. Nogle buddhister er vegetarer – det er jeg så ikke. Men det ændrer ikke ved, at verden bliver noget anderledes at skue, når man tør erkende, at årsagen til vi ofte misforstår hinanden er alt for ofte, at vi forsøger at overbevise andre om vores syn på tilværelsen. Det ønsker jeg ikke. Derimod ønsker jeg bare, at vi alle kan møde hinanden i øjenhøjde [uanset højde eller andet :-)], og det mener jeg er langt vigtigere end hvad nogen bestemt religion mener om et bestemt emne.

Fortsat god weekend – nyd solen 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.