Ugens kioskbasker

I denne uge kan man i Her & Nu læse Jakob Olriks påstande om Kronprinsen, og dette indlæg er en fortsættelse af min artikel Rigtig dårlig stil at hænge andre ud. Jeg er nemlig i et voldsomt dilemma i denne sag. Jeg anmelder som bekendt bøger ovre på min blog med boganmeldelser, og har købt bogen Natsværmer. Men påstanden om utroskab gør mig voldsomt i tvivl om jeg overhovedet har lyst til at læse bogen.

Jeg kan sagtens forstå, at folks sexliv kan interessere mange mennesker, men der bør være en grænse for påstandene og deres udbredelse. Vi har gennem årene haft rigelige afsløringer, og efter Prinsesse Diana døde i 1997 troede jeg, medierne også havde en interesse i at bevæge sig en smule mere forsigtigt på sladder/paparazzi-området, ligesom mediernes rolle ikke kun bør være at sælge aviser eller blade.

Jeg erindrer tydeligt, hvordan jeg for sytten år siden havde en kendt astrolog som nabo, som havde påstået, at Kronprinsen ikke ville blive konge. Om hun får ret vil fremtiden vise, men det er et privat valg som Kronprinsen må træffe, hvis han har andre ønsker. Uanset hvad vil landet være kastet ud i et voldsomt konstitutionelt problem, hvis dette måtte ske – så det håber ingen, naturligvis.

Til gengæld finder jeg det absolut uanstændigt, at vi nu kastes ud i en tilstand hvor medierne blæser til ilden – og nærmest kaster ved på bålet alene fordi en kendt sexolog får lyst til at markedsføre sin bog en smule mere aggressivt end almindelig anstændighed tilsiger.

Mit dilemma går især ud på, at jeg ved Jakob skriver godt, hvilket jeg også beskrev i min tidligere artikel. Han skriver spændende og tydeligt, men det øjeblik der sættes navne på de folk hans prostituerede ex-kæreste var sammen med overskrides nogle etiske grænser. Republikanere vil elske dette, for de kan jo så også spille moralens kort, hvis de ønsker det.

Min største bekymring er børnene. Hvad mon de oplever, når deres forældre hænges ud?

En af grundene til vi andre ikke går ind i aktiv politik er netop den hårde tone, og da børn i forvejen kan være endog særdeles barske i forhold til mobning af hinanden, kan det kun blive endnu værre hvis forældre bliver kendte. I hvert fald når ingen længere har nogen skrupler over for det at hænge hinanden ud…

Hvad er dine tanker herom, kære læser?

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.