Hver vores plads på planeten

I en global verden, bør det være nemmere end nogensinde, at erkende, at vi er en del af den samlede verden. Vi har hver vores roller her i livet, og vi har hver vores plads på planeten. I en global sammenhæng, hvor alt spiller sammen, og påvirker hinanden på alle planer.

På både godt og ondt.

Du kunne være født et helt andet sted i verden. I sultplagede Eritrea eller i krigshærgede Syrien. I en millionærvilla i Beverly Hills, eller i slummen i en lille by på Cubas kyst. Du kunne være født under 2. verdenskrig i Tyskland, eller hos en fattig familie i evigt kolde Sibirien…

Indser du hvor heldig DU er, når DU er i stand til at nyde en varm kop kaffe (eller the) i solbeskinnede Danmark? Når du har friheden til at sige din mening uden at skulle se dig over skulderen, fordi en eller anden statsstyret enhed overvåger alle?

DU er heldig, når du kan læse, skrive, regne og tænke frit. 🙂

Alt for mange bruger dette som sovepude til en overherre-mentalitet, som træder andre under fode som om de var undermennesker i en retorik hvor egen sikkerhed har gjort dem hadefulde over for folk, der mener noget andet end de selv gør, og det er faktisk egoismens værste egenskab.

Man mister evnen til at være glad for det man har opnået, og bruge det som positiv katalysator for videre positiv udvikling. Det ender med selvtilfredshed, smålighed og misundelse. Det præcis modsatte af det, alle håbede at opnå ved at skabe et samfund, hvor vi alle anerkender hinanden.

Brug dine talenter positivt til at løfte alle omkring dig, og fortsæt med at tænke positivt frem for negativt. Vi må alle gerne vise vores vrede over for utaknemmelighed og egoisme, for det rationelle er ikke handlingsløst. Men retfærdighedssans kræver, at man først kender forskel på det positive og det negative. Værdierne kan være forskellige hos forskellige mennesker, men adfærden hos alle burde tage udgangspunkt i gensidig respekt over for alle, uanset køn, farve, religion eller holdninger.

Fortsat god weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.