Takt og tone på nettet

Der er ingen tvivl om, at mange opfører sig rigtig grimt på nettet. Vi kunne godt bruge noget mere takt og tone på nettet. Når det så er sagt, så er det samtidig også tankevækkende, at se hvor lidt format andre har. Jeg kan f.eks. godt lide at skrive kommentarer, som bidrager til det jeg læser på andres blogs. Men jeg har opdaget en sjov trend på nettet omkring kommentarer.

Der er mange bloggere som helt frasorterer selv den mindste kritik – også selvom den er seriøst og høfligt formuleret.

Misforstå mig ikke. Jeg bruger selv det med at første kommentar skal godkendes før man frit kan skrive her på bloggen. Hvis sprogbruget derefter bliver af en sådan form, at selv en dresseret abe opfører sig pænere, så sletter jeg vedkommende. 🙂

Jeg taler således ikke om uforskammetheder. Dem skal ingen acceptere. Men hvis du gerne vil tages seriøst, så bør du – som minimum – skrive til den der tilbyder en kommentar med en kort forklaring om hvorfor du har valgt at slette vedkommende. Det er almindelig takt og tone.

Og drop lige protesterne om, at det vil kræve hundredvis af den slags svar, for alle kan have en standardtekst de kan klippe og klistre, og det er kun de færreste blogs der har så mange uforskammede brugere. De viser sig som regel længe inden de bliver godkendt første gang, for den type jeg omtaler kan sjældent formulere noget som kunne godkendes som værende almindeligt dansk.

Takt og tone er gratis, og alle kan opføre sig pænt. Det gælder både på nettet og IRL.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.