USB sticks på 1TB – det går rigtig stærkt

Det er ganske utroligt at tænke tilbage på ens første computer, når man ser de nyheder som dukker op i den fagre nye IT-verden. Da jeg købte min seneste bærbare, en Acer Aspire E15, var der 1.000Gb-harddisk med i købet. Formateret, og med en skjult servicepartition gav det en samlet størrelse på 914Gb formateret.

USB sticks, blandt venner kaldet USB nøgler, har vi længe kunne få i størrelserne 4, 8, 32 og 64Gb. Det nye er, at der også er lavet nøgler i størrelserne 128, 256, 512, og nu sågar 1 Terabyte. Hold da helt fest! Det er godt nok mange data i baglommen.

Prisniveauet er stadig dyrt fra danske butikker, men du kan i dagens verden bestille din USB stick i Hong Kong, Taiwan eller andre steder til en brøkdel af disse priser. Pris og kvalitet vil i nogen grad hænge sammen, men ikke desto mindre har du råd til 5 af disse nøgler for det samme som én nøgle koster herhjemme, så jeg kan da hurtigt få øje på, at der er penge at spare – også selvom man således bør være opmærksom på en backup indtil man kender den reelle levetid for disse nøgler.

Jeg har oplevet, at en 32Gb nøgle tabte pusten for små 3 måneder siden. Den havde ikke været brugt ret længe, men pludselig meldte systemet, at den var skrivebeskyttet – og der var intet at gøre.

I de gode gamle dage husker vi jo DOS-kommandoen som kunne retablere MBR på harddisken, men lad det ligge. Med de priser der er på IT-udstyr nu om stunder, så er én ting sikker: du kan aldrig tjene penge på et lager, for priserne falder mens kapaciteterne stiger. Det som var nyt og populært for ½ år siden er håbløst forældet om et par år.

Det er en sjov verden med stor udvikling… 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.