Ventelister får lov til at vokse

Der er en meget naturlig grund til, at ventelister får lov til at vokse. Det ligger nærmest i offentlige myndigheders dna, at alle accepterer ventelister. Når du skal i gang med et studie, så hentes ungdomskort-informationer først 14 dage før start – og alligevel forbeholder et selskab som DSB sig retten til 14 dage fra modtagelse af betaling til man har kortet, selvom de er et par dage om at nørkle sig færdige med både at hente data og generere en faktura.

Ingen gør noget ved at svarfristen på en mail er 10-14 dage, men tværtimod gør man sig store anstrengelser for, at undersøge kundetilfredsheden når man så vil ringe ind til firmaet…

Jo, jo, vi skal da bevare indtrykket af, at der leveres service til kunderne! 🙂

Vi ser den samme trend på sygehusene. Når man tilbyder at være på en liste hvor man kunne blive ringet op, hvis der kom et afbud, så får man hellere den sædvanlige: “Vi kan give dig en ny tid!”

Hvis man, som jeg, bruger en cpap-maskine i forbindelse med søvnapnø, så skal denne aflæses årligt. Det er nu ændret til, at man kan sende et flash-kort med posten. Men tidligere kunne man ikke få en tid op til en ferie på en standby-liste. Nej, hellere ny tid, så man bagefter i regionerne kan beklage sig over folk der ikke melder afbud.

Desværre er tendensen så også, at når sygehusene skal ansætte folk, som tillader sig at nævne dette misforhold, så vil man hellere “finde en anden kandidat baseret på et stærkt ansøgerfelt, hvor pågældende bedre matchede jobbet”… Jeg fristes til at bruge ord vi ellers normalt kun kender fra Olsen Banden, hvis jeg skulle beskrive hvad jeg mener om den slags!

Sjovt nok var det ellers som om der var ved at komme nytænkning på sygehusene dengang da Lars Løkke Rasmussen som Sundhedsminister gav de offentlige sygehuse en blæselampe op i r*ven, da de godt var klar over, de risikerede at miste rigtig mange patienter til de private sygehuse. Nu hvor dén kamp er mindre skarp, så genfinder gamle vaner deres vante former, og den slags har spredt sig i et sådan omfang, at man godt kunne ønske sig, at offentlige myndigheder begyndte at tage tingene alvorligt.

Anyway, det står jo ikke til at ændre, for de ansvarlige politikere gider ikke lytte alligevel. Men der var ellers et vist potentiale at hente, hvis man gad gøre noget ved de voksende bunker, for én ting er sikkert: man kommer aldrig i bund i ventelisterne, hvis man stiltiende accepterer, at det ikke kan gøres bedre.

God dag herfra.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.