Beslutninger skal være fair

Nu vil jeg ikke gå ind i konkrete beskrivelser af enkeltsager, men jeg mener det burde være en rettesnor for offentlig forvaltning, at beslutninger skal være fair. Nogle skrankepaver bliver så firkantede, at de mister enhver form for skønsevne eller fornuft.

Det er præcis det, som får frustrationerne til at vokse. Skrankepaverne bliver magthavere i et spil, hvor de begynder at køre et diktatur, som pludselig får mindre velformulerede til at blive udadfarende i deres adfærd, og intet er spor effektivt, hvis folk tyr til vrede.

Jeg er den omvendte type. Jeg er Vædder af stjernetegn, og for en Vædder tæller retfærdighed højt. Jeg søger i bøger, love, regler m.v., og jeg klager – og hvis pågældende ikke har medsendt en klagevejledning, så får den lige et ekstra gok i nøden, for jeg VIL ikke tages ved næsen når jeg har været forhandlingsparat.

Vi lærer vores børn, at de skal kunne sige fra, når der er noget de ikke gider, men bagefter skal man helst være så autoritetstro, at man ikke siger fra over for myndighederne. Det er ren Jantelov, og det preller af som vand på en gås hos mig.

Min grundlæggende optimisme er til tider blevet udfordret af den grænseløse dumhed der ses nogle steder, og det kan godt være en udfordring at bevare det positive menneskesyn i dét miljø.

God dag herfra til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.