Kvindernes kampdag

I dag er det en god dag at mindes kvindernes kampdag. Dagen har siden 1977 været en international kampdag, jvfr. dette link: https://da.wikipedia.org/wiki/Kvindernes_internationale_kampdag. Et sted hvor denne kamp for kvinder ikke anerkendes er bl.a. i religionens verden. Jeg vil gerne dele denne video hvor en kvindelig mormon taler om netop dette dilemma.

Der er stadig en del at kæmpe for på dette område. Medlemmer af Jehovas vidner og Mormonkirken har ikke lært det endnu. Hos muslimer og jøder har man heller ikke lært, at ligestille kønnene, og sågar i andre kristne organisationer er man tydeligvis mest indstillet på Paulus’ ord i 1. Korintherbrev 14:33-35, hvor der står:

Som i alle de helliges menigheder skal kvinderne tie stille i menighederne. De må ikke tale, men skal underordne sig, sådan som loven også siger. Men hvis de vil have noget at vide, skal de spørge deres mænd hjemme, for det sømmer sig ikke for en kvinde at tale i menigheden.”

I den slags kredse er der ikke ligestilling mellem kønnene, og det er ganske tankevækkende, at selv de, som burde være blandt de mest progressive, stadig finder sig i det.

God kampdag, kvinder! 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.