Retorikken for fanden!

Ja, overskriften er vist ganske sigende for det politiske liv anno 21. århundrede. Selv de mest positive iblandt os kan til tider godt blive noget trætte af, at minde om, at vi har brug for en ny og bedre tone i såvel politik som på sociale medier. Faktisk overalt!

Det er hyggeligt at debattere – det har jeg nævnt her på bloggen. Men hvorfor forstår vi ikke forskellen mellem at debattere og så at skændes?

Når jeg støder på folk som ikke kan holde den gode tone, så undrer jeg mig virkelig over hvor lidt disse mennesker egentlig har lært her i livet. Selv folk man har forsøgt at fortælle, at det ikke nytter at hæve stemmen for at tro man får ret, henfalder til løftede stemmer, påståeligheder og alle mulige personlige angreb – helt uden at forstå, at de har tabt på forhånd, når de vælger denne strategi.

Man kan faktisk godt drømme sig ud på en øde ø engang imellem… 🙂

Hvor vi andre bliver glade for solen viser sig, og der er små spæde forsøg på fred i verden via våbenhviler når folk begynder at tale sammen i stedet for at lade våbnene tale, så er der bare nogle mennesker, som VIL have konflikten. Om det så er naboens hæk, som blev diskuteret her på Go’ Morgen Danmark på TV2, så er nogle mennesker bare ikke glade, hvis ikke der er noget negativt at sladre om…

Det er til at brække sig over, ikke sandt?

For et par måneder siden var alle i gang med julehygge, og nu skulle man virkelig gøre en indsats… Så kom nytåret, nytårsforsættet faldt på gulvet hurtigere end den skuffende raket, som alligevel var for billig – og så vil folk alligevel bruge formuer på coaching, personlig udvikling og alskens hekserier for at finde årsagen til deres konflikter.

Vågn dog op. Løsningen ligger lige foran næsetippen. 🙂

Hvis alle stod op med et positivt sind, nød deres morgenkaffe, tænkte konstruktivt og kreativt, ville de nå et langt stykke hen ad vejen. Vi andre hverken KAN eller ORKER at hjælpe folk med at forstå dette, hvis ikke de selv gider forsøge strategien, så nej, man behøver ikke tredive selvhjælpsbøger. Godt humør går et langt stykke hen ad vejen, hvis bare man gider lære at tale pænt om og til hinanden.

Jeg indrømmer, at hvis jeg skulle sige ti positive ting om Donald Trump, ville jeg være udfordret. Men jeg kunne da hurtigt finde den første gode ting, nemlig at han er i USA, og vi andre lever i Danmark. 🙂 De sidste 9 punkter skal jeg lige tænke lidt længere over. 🙂

Humoren skulle gerne være den korteste vej til at komme med en god pointe, og jeg håber den (humoren) virker. Pas på retorikken, og tal pænt om hinanden. Hvis bare du, kære læser, og jeg bliver enige, så kræver det bare endnu flere læser bloggen, og bliver lige så enige. Så kunne det forhåbentlig sprede sig som ringe i vandet. Hvor ville det dog være dejligt, hvis alle fulgte denne opskrift.

Rigtig god dag herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.