Når provokationen ikke betaler sig

Folk lader sig provokere af mange grunde. Nogle føler sig provokerede over en lang kø i supermarkedet. Andre føler sig overset når de ikke kommer forrest i en kø. Nogle bliver irriterede når de bliver forsinket, og andre har en fjerde grund til irritation.

Alle mennesker lader sig irritere – hvis de tillader eksterne faktorer at påvirke dem.

Bemærk nøgleordet HVIS. Du træffer nemlig et valg hver gang du møder noget som kunne irritere dig. Du kan vælge at hoppe med på vognen, eller du kan vælge at omdanne citroner til citronjuice. Alt afhænger af perspektivet du anlægger i dagligdagen. Hvis du vælger at se forbi det, som irriterer dig, vil du hurtigt opdage, at der er ting du kan ændre, og så er der ting der ikke lader sig ændre.

Nogle har bare ikke den bedre side du kunne tale til, og du kan lige så godt lade være med at lade dig irritere. Lær af de ting du oplever, og kom forbi den slags. Det er svært i starten, men det betaler sig med tiden, for jo mindre energi du spilder på de ting du ikke kan ændre, jo mere krudt kan du bruge på de ting du kan ændre.

Rigtig god aften herfra.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.