Folks adfærd i trafikken

Det er lidt tragisk at sidde på en bænk og vente på bussen. For desværre opdager man ganske hurtigt, at løsningen på trafikproblemerne ikke findes via bøder eller fotovogne. Det handler om folks adfærd i trafikken. Når bilen foran er for længe om at svinge til venstre på Elmegade ned mod Nettos parkeringsplads, så overhaler man da bare indenom. Forbi fuldt optrukket streg, langs med gul streg ved busstoppestedet, og i en hastighed som kunne få én til at tro man ikke nødvendigvis nåede at tjekke hverken sit sidespejl eller bakspejlet før manøvren blev foretaget.

Ganske som andre kører ud fra parkeringspladser uden hensyntagen til den fulde vigepligt, og hvor jeg ikke er et sekund i tvivl om, at det kunne være gået rigtig galt, hvis ikke dem som kører har set manøvren, og reageret.

Vi må kunne gøre det lidt bedre. Hvorfor ikke lige vise det nødvendige hensyn så alle kan færdes trygt i trafikken? Det koster ikke noget at ændre adfærden, så hvorfor ikke prøve dén vej frem for vi en dag skal have politi på stedet for at regulere adfærden?

God dag til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.