Fordomme – de åbenbare og skjulte

Det er ganske morsomt, at følge tråden om min kommentar på Go’ Morgen Danmarks Facebook-side omkring tatoveringer i ansigtet. Det er virkelig noget der skiller fårene fra bukkene.

Folk fremhæver gerne førstehåndsindtrykket, og alle mulige argumenter såsom at det at arbejde i hjemmeplejen ikke skulle kunne forenes med, at komme ud til gamle fru Olsen, som måske bliver chokeret…

Jo, jo, lad os bare bruge ANDRE som argument for, at vi ikke selv tør tage stilling. Eller, og det er det jeg mener, skal vi overhovedet tage stilling for eller imod?

Selvom jeg ikke selv har tatoveringer, skal det jo ikke afgøre hvordan andre har det med deres valg.

Vi har efterhånden så meget fysikisme i samfundet. Så må man ikke ryge, så må man ikke være overvægtig, og så må man ikke klippe hæk om søndagen, og så videre…

Massevis af regler (uskrevne) – omend den sidste så kun er lovfæstet i den såkaldte kirketid (kl. 10-12).

Vi er ved at udvande danskheden ved at blive en nation af klynkere, som ikke tåler, at nogen er uenige med os. Hold dog op, og tag jer sammen!!

Jeg nægter at blive en gammel sur mand, fordi andre forventer jeg skal mene noget bestemt om et emne. Jeg tager ethvert menneske at face value, og jeg vil blæse på om de har store øreringe eller tatoveringer. De har garanteret alle noget unikt at byde på…

God weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.