Hvor social er du på de sociale medier?

Det er ganske morsomt at se forskellene mellem folk på sociale medier. Nogle deler alt, helt uden sortering, mens andre er så låste, at man skulle tro de var ansat på Fort Knox, og underlagt en avanceret tavshedspligt som kun gav dem lov til at dele få oplysninger med ganske få mennesker…

Begge dele kan være forkert – det er i hvert fald meget unuanceret brug af de sociale medier. Jeg håber i denne artikel at kunne give dig en smule mere selvtillid så du lærer at sortere hvordan du bruger sikkerheden bedst.

Først og fremmest skal du lære at bruge værktøjet blokering. Vælg Indstillinger yderst til højre, og derefter Blokering i venstre side. Så får du mulighed for at tilføje de mennesker du ikke ønsker skal finde informationer om dig.

Man forstår godt at ex-mænd med voldelig historik, ubehagelige stalkere og andre som tydeligvis ikke har læst Emma Gad skal have én over fingrene. Det er så værktøjet man bør bruge. 🙂

På samme måde betaler det sig at gå sin venneliste efter i sømmene. Er der nogen på uden foto kan det være en falsk profil, medmindre du kender vedkommende, og ved han eller hun ‘bare’ mangler at finde sit kabel mellem kamera og computer… 🙂

Vær særligt opmærksom på fælles bekendte. Der KAN være folk der tager ex-mandens parti, og dem vil du naturligvis gerne fjerne, hvis du har oplevet at informationer går den forkerte vej, og du ellers ikke har kunne finde kilden, såsom nysgerrige naboer.

Derudover betaler det sig at erkende, at der er ting som ikke skal være offentligt søgbare. Ting du KUN vil dele med dine venner. Nede ved siden af knappen Slå op kan du vælge om indlægget skal være offentligt tilgængelig, eller kun for venner.

Bruger du de sociale medier effektivt, kan det være en mulighed for andre for at finde dig. Det kunne være gamle klassekammerater, folk du har delt en hobby med, eller noget helt tredie. Men det kræver at du bruger de sociale medier effektivt, så folk også kan finde dig når de kigger udefra. Her tænkes især på fødselsdatoen. Du kan have ændret nok så meget udseende hvis det er længe siden nogen har mødt dig, men fødselsdatoen kan de fleste huske.

God uge til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.