Vi må alle ofre os – om omfartsveje

Her til aften blev en omfartsvej diskuteret på nyhederne på DR1. Det var i Jylland en præstebolig der menes at få dårligere udsigt hvis der kom en omfartsvej. Borgerne er positive over for en omfartsvej – sikkert af hensyn til børn og trafikken gennem selve byen…

Det fik mig til at tænke på dengang man diskuterede vindmøller ved Thy og flere andre projekter, hvor folk altid er sig selv nærmest.

Vi må alle ofre os, og vi må alle erkende, at for at der kan skabes en udvikling så kan status quo, pr. definition, aldrig bevares. Hvis vi ønsker at skabe grønne løsninger kan der være lugt- eller støjgener forbundet med sådanne projekter.

Men er støj ikke en mindre detalje hvis man til gengæld får en bæredygtig løsning? Og er en udsigt ikke også mindre vigtig hvis trafiksikkerheden forbedres?

Mange gode spørgsmål, synes jeg selv…