Så starter valghandlingen om lidt

I fortsættelse af artiklen Patenter og EU-parlamentsvalg, så er det nu kun lige under et kvarter før valghandlingen starter rundt omkring i landet.

Jeg har snart ikke tal på hvor mange afstemninger jeg har været med til, siden jeg blev myndig i 1991. Dog er det ganske sikkert, at de fleste har været vigtige. Jeg har kun svigtet deltagelsen i de sjældne tilfælde hvor forkølelser eller anden sygdom har været i vejen.

Nu skulle kaffen lige laves, og en bid brød ristes på toasteren, så mens dette skrives, så spises der lige lidt morgenmad, altimens de sidste tanker samles om de to krydser der skal sættes om lidt.

Afklaringen har været tydelig lige siden debatterne blev vist på DR2. Disse blev fulgt på computeren mens jeg lejlighedsvis tweetede med tags #ep14dk og #drvalg.

Nu er der fem minutter til det hele går løs. DAB-radioen spiller god musik på Nova-kanalen, og om lidt er der ingen vej udenom. 🙂

Jeg bliver engang imellem lidt skuffet når jeg hører, at mange ikke ‘gider’ stemme. Vi har fået nogle helt unikke rettigheder her i samfundet, og dem skal man ikke miste respekten for. Vi har ikke fået friheden gratis – tværtimod.

Grundloven af 1953 er kun nyeste revision, og selvom det snart er 61 år siden den blev revideret, så er det vigtigt, at folk DELTAGER i valghandlingerne – også selvom nogle så vælger kun at stemme blankt.

messBlankt bliver det ikke for mit vedkommende. Jeg træffer det valg at takke nej til EUs patentdomstol, samtidig med at Morten Messerschmidt får min stemme i dag. Alle de politikere der knap tør overveje at forholde sig bare en smule kritisk over for alt med 12 gule stjerner på, er til at brække sig over…

Ja, jeg ved godt tilhængerne ikke mener det er noget argument, men så lad mig spørge hvor demokratisk inddraget folk egentlig føler sig i EU-arbejdet.

Spøgefuldt kan man sige, at parlamentarikerne selv kunne tage fat på flytterodet mellem Strassbourg og Bruxelles som første ting. Dernæst kunne de sætte handling bag de gode intentioner, men straks kommer kassetænkningen ind i billedet.

Afgiftsharmoniseringer ventede vi på siden 1972, og lobbyen for biler skal nok komme i gang, hvis politikerne en dag sætter handling bag ordene. Så ender mange gamle sardindåser som værdiløse biler – og sådan er det jo rundt i vore nabolande. Derude kører de ikke i tyve år gamle biler af økonomiske årsager, og ifald en bil er gammel, er det på grund af nostalgien ved veteranbiler.

Jeg gider ikke engang hidse mig op til den lange forklaring om EU. Nu er klokken 6 minutter over 9, og om lidt trykker jeg Publish, og udgiver denne artikel, hvorefter kaffen lige skal drikkes. Ingen grund til kaffen i koppen bliver kold, vel?

God søndag til alle. 🙂