Har man sagt A må man også sige B

Et kendt ordsprog siger, som bekendt, at har man sagt A må man også sige B. Jeg har de seneste år haft lungebetændelse flere gange, og dengang jeg var ude i driften var det nemt nok at bruge undskyldningen, at jeg såmænd nok i forvejen fik en hel del dieselpartikler.

Jeg tænkte omvendt af det fornuftige og det logiske – komplet irrationelt.

I dag hørte jeg noget vigtigt, der fik mig til at tænke mig grundigt om. Da en medpassager i bussen og jeg talte om løst og fast sagde han lige pludselig: “Efter jeg holdt op med at ryge har jeg ikke haft lungebetændelse.”

Nu vil rygere så indvende, at der ikke er garantier for man slipper for lungebetændelse ved at holde op. Og de har så ganske ret.

Det er slet ikke min pointe med denne artikel.

Pointen er, at sige det for mig nu er slut med tjære og tilsætningsstoffer. Jeg nægter at negligere kroppens klokkeklare signaler, og jeg har nu fundet den kvinde som jeg rigtig gerne vil blive gammel med – ganske som mine tre unger sikkert også gerne vil have jeg bliver en gammel mand. I første omgang bruges de e-cigaretter jeg havde indkøbt i overgangsfasen, og kender jeg mig selv ret, så ender det alligevel med jeg kvitter helt nu hvor beslutningen ER truffet.

Og nej: sidst jeg holdt en lang rygepause på cirka 3 år var det intet problem at andre røg – og det bliver det heller ikke denne gang. Jeg er ikke typen der prædiker for andre hvad DE skal gøre. Til gengæld handler denne blog jo om hvad der sker i MIT liv, og derfor denne opdatering. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.