Efterretningstjenester

Det er lidt sjovt at se sig lidt omkring på efterretningstjenesternes hjemmesider. Der er stor forskel mellem den stil de kommunikerer med offentligheden på. Nysgerrigheden skyldtes en fejl hvor en forkortelse for et lokalt arrangement ‘kun’ indeholdt KGB, og pludselig blev jeg lidt nysgerrig. Jeg har for nylig set bl.a. DR2s gennemgang af Putins Rusland, og tænkte, at nu ville jeg da her til aften kigge lidt på efterretningstjenester så der var lidt spændende at dele med jer, hvis I også var nysgerrige. 🙂

Central Intelligence Agency – CIA, USA

Dette er forsiden på CIAs hjemmeside

Dette er forsiden på CIAs hjemmeside

CIA har hjemmesiden https://www.cia.gov. Der er faktisk mange interessante oplysninger. F.eks. at en instruktør i fremmedsprog kun kan forvente mellem 60-75.000$ for at undervise i sprog. Men dog mere end hvis man er på dagpenge, så for nogle kan det være en interessant opgave at få nogle års erfaring udenlands. I hvert fald interessant at se, og en meget åben side på mange måder. 🙂

Faktisk var det særligt interessant også at se, at de i USA kæmper med de samme udfordringer med hensyn til forfremmelsen af kvinder for i denne rapport kan man læse, at man nu vil opstille formelle kriterier således at forfremmelser sker mere standardiseret for at imødegå evt. kritik af, at der kun er få kvinder i ledelsesmæssige poster i tjenesten. De indleder selv med konklusionen “der er ingen enkelt årsag til at kvinder ikke får forfremmelser i CIA”, så de ligner vel på mange områder andre dele af det omkringliggende samfund…

KGB – Kommitet Gosudarstvenov Bosuspati – nu: FSB, Rusland
Det er lidt sværere at sige noget om FSB, for deres hjemmeside er kun på russisk, og kan ses herfra: http://fsb.ru/fsb/index.htm.

Forsvarets EfterretningsTjeneste – FE, Danmark
FET har hjemmesiden http://fe-ddis.dk/Pages/default.aspx. Det er ganske spændende at man fokuserer på cybersikkerhed, og opmuntrende, at man er ved at tage internettets trusler alvorligt. Sammen med CERT og mange andre enheder kan man sikkert få en del løsninger til gavn for den ‘almindelige’ befolkning i kølvandet på den nationale indsats.

Organisationen har tydeligvis været igennem en stor omvæltning i nyere tid, for nu kan man læse: “Hovedparten af FE’s medarbejdere er civilt ansat. Godt 15 procent er militært ansat.” Jeg troede faktisk KUN de rekrutterede internt. Meget interessant.

Politiets Efterretningstjeneste – PET, Danmark
Her har man gemt sig lidt, for en ‘almindelig’ Bing-søgning giver ikke deres forside, men den kan findes via hovedingangen til politiet på www.politi.dk og så videre via menulinjens A-Å, og så lander man endelig på https://www.pet.dk/default.aspx. Den første helt store overraskelse for en IT-nørd som mig er, at man ikke engang får en favoritikon oppe i adresselinjen. Det er ellers oplagt at have firmaets logo oppe i adresselinjen, men ok… 🙂

Til gengæld er det en af de få tjenester der tilbyder udenlandsk tekst. Hvor FSB kun arbejdede på russisk, så tilbyder PET faktisk både en dansk og en engelsk hjemmeside.


Nok nørderi med hjemmesider for denne uge, men sjov lille gennemgang. 🙂

God weekend til alle. 🙂