Danish Crown – det danske projekt…

Det var ret tankevækkende at se nyheder her til morgen. Nu kalder direktøren sig nemlig ikke Adm. direktør, men CEO, og ubemærket af de fleste er nok, at der som undertekst stod DC Pork.

Jeg husker tydeligt hvordan min nu afdøde mor i sin tid blev ganske tosset allerede første gang Tulip begyndte at spare på uanstændig vis – og industrien er åbenbart samlet i sin strategi. Det er altid arbejderne der er ‘for dyre’… Dengang skrev hun sit første læserbrev. Siden er det kun gået én vej, nemlig ned af bakke for slagteriarbejdere. Og samfundsmæssigt må det vække til eftertanke, for talen om at eksportere arbejdet til udlandet handler også om dyrevelfærd.

Hvis danske svin skal slagtes i udlandet skal de stakkels grisebasser køres i dyretransporter – og det har vi så set rigeligt om på TV2 under de razziaer hvor man har vist store lastbiler hvor vandsystemerne ikke har fungeret. At det skulle kunne betale sig at transportere grise gennem det halve af Europa, samtidig med at grisene stresses ER urovækkende.

DC Pork kan lige så godt drage den fulde konsekvens af sine handlinger hvis de nu laver endnu én af deres i forvejen salamitaktik-agtige manøvrer. Så kan de lige så godt undlade ordet Danish fra navnet – hov, de havde de allerede gjort via navnet “DC Pork”….

Det bliver spændende at følge hvad Plan B bliver.

Som forbruger er vi i hvert fald stillet over for et valg næste gang vi står ved køledisken hvis strategien bliver alt for stram. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.