Vil du behandles som voksen, så opfør dig voksent!

Albert Einstein sagde nogle kloge ord da han sagde: “Kun 2 ting er uendeligt, universet og den menneskelige dumhed, og jeg er ikke sikker på det første.” Nogle mennesker kan via dåbsattesten kalde sig voksne, men har ultimativt glemt hvad det at være voksen er. De har glemt enhver form for ansvar, anstændighed, rettidig omhu og stolthed og loyalitet.

De har, groft sagt, umyndiggjort sig selv via deres handlinger.

Hårde ord, men ikke desto mindre nødvendige ord hvis folk skal vækkes til det ansvar der følger med når en person vil være voksen. 🙂

Her i landet taler vi meget om dette ud fra politiske rammer. Det gælder alt fra folks håndtering af penge i en krisetid til det at YouGov, ifølge nyhederne i dag, har undersøgt folks holdning til sort arbejde. Samfundssindet er ved at komme retur, for nu er det halvdelen af befolkningen der er begyndt at forstå, at sort arbejde IKKE er i orden.

Man kan, som Venstre gjorde for et års tid siden, altid diskutere hvad der er arbejde og hvad der er ‘nabohjælp’. Når man ikke er havemand kan man sagtens bytte tjenester i den forstand at et familiemedlem slår græsplænen og jeg genopretter computeren. Men det ville jo i forvejen være nabohjælp. Jeg lever ikke af at udføre IT-opgaver eller programmering, og jeg undgår for alt i verden at arbejde med computere uden for arbejdet, bortset fra hyggen med at skrive blogs, læserbreve m.v.

Jeg er glad for folkestemningen er ved at vende, for nu kan vi langt om længe få bugt med de store knaster – der hvor folk går på dagpenge samtidig med de opfører huse og andre store projekter. For nu er der ved at være opbakning til at enhver må svare sit. Både for samfundets men også for den gode samvittigheds skyld…

God weekend til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.