60 år siden vi fik den seneste grundlov

I søndags causerede jeg lidt om den danske grundlov, og nu er dagen oprundet. Jubilæet er tydeligt. 5. juni 1953 fik vi den grundlov vi kender i dag. Det som bør være fundamentet for demokrati blev efterfulgt af mørklægningsloven der blev vedtaget i går med ‘2/3 af folketingets stemmer’…

Vi forstår at markere jubilæer her i landet. 🙂

I Grundloven kan vi læse om at ingen kan nægtes retten til at ytre sig frit. Men indsigten i hvad der foregår i offentlige instanser er med den nye offentlighedslov endnu en gang begrænset. I forvejen kender vi til begrænsninger når høringer foregår i lokale projekter, og nu altså også en landsdækkende begrænsning i retten til at vide hvad der foregår.

Jeg ønsker ikke GrundlovsREVISION, men ønsker at medlemmerne af Folketinget begynder at respektere demokratiet. Det må være ret vanskeligt at forholde sig tavst på jurastudierne når forvaltnings- og forfatningsret studeres…

God Grundlovsdag til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.