Kok eller fangevogter?

Her til morgen kan vi på TV2 News høre om en 93-årig som nu er anholdt, mistænkt for at have været vagt i Auschwitz under 2. Verdenskrig. Han påstår selv han var kok. Begrebet kok lyder lidt semi-komisk når man betænker hvillket hundeæde historien har påvist blev serveret for folk. Det var jo ikke ligefrem nogen skovtur, hvilket adskillige romaner for længst har påvist. Wiesenthals beretninger er ikke noget skønt syn, og derfor kan nyheden godt p*sse én lidt af, for så mange år efter kunne vi godt ønske os en væsentligt større sandhedsværdi fra dem som stadig er i live. Den anholdte er 93, så rent statistisk er overlevende ved at rinde ud.

Men i en tid hvor nynazister og andre ahistoriske personager har endog ganske svært ved at erkende hvad der foregik dengang, så kunne man godt ønske sig flere der i det mindste stod ved hvilke handlinger de begik. Så kan man forholde sig til det enten politisk, religiøst eller juridisk bagefter. Vi risikerer at historien gentager sig selv når ikke folk kan forholde sg objektivt til det svineri der skete under krigen…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.