Positivt feedback

Det er yderst opmuntrende at opleve positivt feedback. I en konkret situation drejede det sig om nogle vigtige ændringer der er nært forestående. Personen jeg talte med var positiv over for de nye udfordringer jeg får fra 1. maj 2013, og kom med en rosende bemærkning – som jeg dog ikke vil citere.

Men dagens råd herfra er så afgjort at huske at rose ting du oplever. Det skaber energi, motivation og inspiration. Det fremmer andres virkelyst, og skaber en god stemning.

Vi danskere er ikke gode til at rose. Vi vil allerhelst springe det over. Prøv at bede en person skrive fem tng de er gode til, og fem ting de gerne vil blive bedre til (og/eller måske ligefrem er dårlige til). Det negative kommer stærkt, men fremhæve ens egne kompetencer er svært for rigtig mange. Det er én af grundene til en kommende arbejdsgiver spørger om det til en jobsamtale, for det giver et indtryk af hvorvidt DU som person er afklaret med både dine stærke og svage sider – og hér betaler det sig ikke, at tro du skal ligge under for Jantelovens “du skal ikke tro du er noget”. Det vil tværtimod straffe dig i den situation.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.