Dit bogprojekt

Jeg er aktiv inden for 2 områder der kan være yderst relevante for dig og dit bogprojekt:

  • Korrektur-fasen
  • Når bogen skal anmeldes


Korrektur-fasen
Jeg laver nemlig korrektur af tekster. En yderst vigtig ting hvis du gerne vil sikre dig, at de fejl du IKKE finder med den automatiske korrektur i dit tekstbehandlingsprogram ikke ender i den trykte bog.

Det er yderst pinligt at finde fejlen når først en bog, en salgsbrochure eller noget tredie først er trykt…

Det værste er endda, at det sker i stadig større omfang. Mange satser på at de kan slippe gennem nåleøjet uden at have den nødvendige ekspertise rent sprogligt. Det kan blive meget dyrt at forsøge at krybe udenom, for folk ser den slags fejl. Reklamer får sjovt nok altid en ekstra gennemlæsning for her ved producenterne at en trykfejl kan ødelægge troværdigheden.

Men bøger kan bare ryge i trykken. Skulle nogen bagefter kommentere stavefejl så er det DEM der er helt galt på den. Tror de. Virkeligheden er dog en anden for de store forlag, for de ved godt den næste bog sælges på basis af kvaliteten i det folk tidligere har læst. Det er sådan du også bør tænke om dit bogprojekt.

Når du har brugt lang tid på dit projekt fortjener det også den fornødne respekt og en grundig bearbejdning så alt bare spiller fuldkommen.

Når bogen skal anmeldes
Jeg vedligeholder bloggen Anmeldt bog – boganmeldelser fra Henrik Blunck hvor jeg både anmelder bøger jeg selv har købt samt bøger jeg har fået tilsendt som del af anmelderopgaver for et større dansk forlag. Det har været en stor fornøjelse at høre tilbagemeldinger fra nogle af forfatterne som er glade for jeg taler klart dansk. Der lires ingen floskler af, men der gives en direkte og jordnær anmeldelse af teksten ud fra læserens perspektiv.

I mange aviser er det ofte, at anmelderne skriver for at læse deres egne ord på tryk. Det er præcis det modsatte der burde være formålet med en boganmeldelse. Det bør være et hjælpeværktøj for en potentiel køber af bogen til at kunne vurdere om de bør bruge penge på det de har foran sig. Hvis det blev udgangspunktet for alle boganmeldere var meget nået.

Fortsat held og lykke med dit bogprojekt. Hvis jeg kan hjælpe dig i processen så skriv en kommentar eller send en mail.

Fortsat god Påske. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.