Innovationssamfundet?

Nu vil regeringen lægge op til vi skal være et innovationssamfund. Ambititøst, indrømmet. Men er det mon realitisk? Vi har spændt ben for os selv talrige gange når det gjaldt spørgsmålet om at forny samfundet. Vi tænker traditionelt når det gælder mange ting.

Biler pålægges registreringsafgifter i et omfang ingen andre lande gør, med den naturlige konsekvens at vi kører længere end alle andre i smadrekasser. Selv de periodiske syn har ikke ændret ret meget på denne situation. Vi så kortvarigt, at de værste sardindåser forsvandt, men nu til dags er der stadig massevis af køretøjer som hvert år udfordrer trafiksikkerheden når vinteren sætter ind.

Så kom el-bilerne, og dér har vi også dræbt innovationen – med fortsat skade for miljøet til følge.

Jo, fornyelse tales der meget om, men når det kommer til at omsætte de gode intentioner til handling, så halter vi voldsomt bagefter. Men lad os nu se hvad der kommer ud af indsatsen. Jeg tvivler, og kald mig bare kynisk. Men så længe alt opgøres i hvor mange kroner der skal i kassen, så kommer vi aldrig forbi selv de første hurdler og bureaukratiske forhindringer.

Bogholder-tankegangen lever i bedste velgående. “Same procedure as last year” som Miss Sophie siger om en lille uges tid når 90 års fødselsdagen ruller hen over skærmene.

God weekend, og rigtig Glædelig jul til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.