Så fjern dog de nazibunkers!

Nyheden om at 113 konkrete nazibunkers truer folkesundheden nær den jyske vestkyst burde vække til eftertanke straks. Vi fik en regering der påstod den ville være handlekraftig når åbenlyse dumheder havde fået lov til at eksistere alt for længe.

Den eneste gavn vi vist har haft var et afsnit af Olsen Banden – vistnok Olsen Banden i Jylland, hvis jeg husker rigtigt – og disse nazibunkers burde for længst være fjernet. De indeholder intet vi kan bruge til noget, og når vi normalt hører en masse indvendinger mod havvindmøller var dette et åbenlyst sted at komme i gang.

Nyheden om at formanden for Folketingets miljøudvalg, Lone Loklindt (R), mener man bliver nødt til at placere et ansvar for bunkerne er da glædelig. Miljøministeren burde kaldes i samråd – og det behøver bestemt ikke at vente til efteråret. Jeg er sikker på, at folketingsmedlemmer med baggrund i de påvirkede jyske kredse gerne tager denne opfordring om til at stille spørgsmål om hvorfor man i nu over 60 år har bevaret denne mindesten om de forfærdeligheder der skete under 2. Verdenskrig.

Det gælder om at få fjernet skidtet, og – om nødvendigt – kan regningen jo sendes videre til bygherrerne da der jo næppe var tilladelse til opførelsen af disse skændsler. “Hvor der er en vilje er der en vej”, og det er vist på høje tid at leve op til dette motto.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.